گناه بودن قربانی کردن در دین زردشت چیست؟ اگر گناه است پس چگونه باید این گوسفند یا هر حیوان دیگر را قربانی کرد تا از آن خورده شود؟
پاسخ:
✍️ موبد نیکنام
قربانی کردن وکشتار جانوران برای رسیدن به هدفی ویژه که در نسک گات ها، سرودهای زرتشت نیز به آن اشاره شده و از کارهای ناپسند شمرده شده است. آیینی بوده که گروهی به نام دیویسنان در آن روزگار برای رسیدن به هدفی غیر از خوردن گوشت گوسفند، گاو و حیوان دیگر آن را انجام داده و با شادمانی و فریاد، خشنودی خود را از قربانی کردن در راه خدایان پنداری خویش بیان داشته و ارزش مرتو(:انسان) بودن خود را با کشتار سنگ دلانه(بی رحمانه) جانوران به نمایش می گذاشته اند.
نیاکان اندیشمند ما با سفارش زرتشت این کار را نکوهیده دانسته و در مراسم آیینی، میوه های فصل را با کارد وچاقو برش داده (قربانی می کردند) و این شیوه همچنان در آیین گاهنبار خوانی و برمزار درگذشتگان زرتشتی انجام می شود که میوه های بریده شده بین باشندگان پخش می گردد. این رسم، یادگار جایگزینی برش میوه ها به جای قربانی کردن وکشتار جانوران است.
زرتشتیان به شوند(:دلیل) پیروزی در زندگی، زایش فرزند، رفت وبرگشت از مسافرت، خرید ماشین وخانه، پذیرش در دانشگاه، خشنودی خداوند و مانند آنها جانوری را قربانی نمی کنند. در فرهنگ باستانی ایران به جای آن پس از زایش هرفرزند درخانواده، نهالی همیشه سبز مانند سرو وکاج را در خاک می کاشتند تا سرسبزی گسترش یابد.
اکنون نیز در پیروزی های زندگی ورسیدن به کامیابی ها و امتیازهای زندگی، گردهم آمده با شربت، شیرینی ودهشمندی به شادمانی می پردازند.
آشکار است از روزگاری که مرتو(:انسان) گوشت خوردن را نیز به کار برده است. خوراکی های گوشت دار نیز بخشی از سیر شدن آنان شده است. و به یاری دانش روز به فراهم کردن گوشت نیز پرداخته است.
مزدیسنان در باور ترادادی(سنتی) خویش، چهار روز در هرماه نیز کشتار نمی کنند و از خوردن خوراکی های گوشت دار پرهیز می کنند.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥
برگرفته از درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر