تغییرات شیمیایی در خون در طول روزه میتواند تاثیرات خطرناکی بر سیستم بدن داشته باشد.
بر هم خوردن تعادل گرمایی بدن،تشنگی مفرط، ضعف و نقصان مواد غذایی مورد نیاز بافتهای بدن از جمله جنبههای منفی روزه گرفتن است. ایجاد حالتهای عصبی همراه با سردرد، بیخوابی و خستگی مفرط از دیگر عوارض روزه داری است.
روزه نه تنها بدن را پاکسازی نمیکند و به بدن استراحت نمیدهد بلکه با فشار بیشتر بر روی کبد (جگر) باعث افزایش ترشحات سمی همچون اوره در خون میشود.
هنگامی که بدن با کمبود انرژی مواجه میشود بدن طی فرایندی به نام کاتابولیسم شروع به شکستن ماهیچهها و دیگر بافتهای پروتینی و تبدیل آن به انرژی میکند.
کاتابولیسم در واقع نوعی"خود خوری" محسوب میشود که با تولید اوره و اسیدهای آمینه(به عنوان مواد فرعی) منجر به افزایش اسیدیته خون میشود.
نتیجه اسیدی شدن خون ضعف، خستگی شدید،افسردگی، کاهش میل جنسی و احساس کسالت است.
روزه افزون بر سمی کردن خون با مواد اسیدی، مانع از دفع کامل آنها از بدن نیز میشود.
روزه گرفتن باعث از دست رفتن سریع آب، پتاسیم و سدیم میشود.
روزه گرفتن کاهش آب بدن منجر به کاهش حجم خون و در نتیجه کاهش فشار خون خواهد شد که به سر گیجه، احساس ضعف و یا غش منتهی میشود.
کمبود شدید پتاسیم منجر به بهم خوردن ریتم ضربان قلبی میشود. این افت تپش قلب حتی ممکن است در مواردی به مرگ بیانجامد.
کسانی که روزه میگیرند ممکن است هم چنین به کم خونی، ضعف ایمینی بدن، آسیبهای کلیوی یا کبدی مبتلا گردند.
روزه برای کودکان بسیار خطرناکتر است.
روزه گرفتن باعث از دست رفتن آب بیش از حد بدن و باعث هذیان گویی و کاهش سطح هوشیاری و یبوست و سنگ کلیه نیز میشود.
به باور متخصصان تغذیه؛ روزه گرفتن برای مدت طولانی یکی از غیر سالمترین و خطرناک.ترین روشهای کاهش وزن است.
مغز به گونه کلی از آب تغذیه میکند و بنا براین در شرایط بیآبی موجب میشود که در کمتر از چند دقیقه قشر خاکستری شروع به جمع شدن کرده و عملکردهای نورمال مغزی آهسته میشود و اگر مغز به طور ثابت در یک رژیم کم آبی مزمن باقی بماند و حتا میتواند در راندمان کاری و تحصیلی تاثیرات منفی بر جای بگذارد.
طرفداران روزه میگویند به دلیل روزه بسیاری از سموم از بدن خارج میشود. اما باید بدانید در مقابل شما در معرض هپاتیت، اختلالات گرده، بیماریهای خون، بیماریهای قلبی، ورم مفاصل، بیماریهای اعصاب و روان یا حتا سرطان-بسته بر شرایط ارثی و یا نقاط ضعف ساختاری بدن شما قرار میگیرید.
در طب، بهترین نوع غذا خوردن این است که "به مقدار کم" و به "فواصل کم"خورده شود. هرکس خلاف این مسئله را بگوید یا از متابولیسم بدن زنده خبر ندارد یا انگیزههای دیگر دارد. تصفیه خون، پاکسازی بدن و... حرفها و سخنان نادرستی است که پایهی علمی و دانشی ندارد و یا از جانب پزشکان بیمسئولیت گفته میشود که مصلحت را به حقیقت میفروشند.
منبع:geranom
نقل از درگاه ایرانیان زرتشتی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر