۱۳۹۸ مهر ۸, دوشنبه

روزهای نبر و نخوردن گوشت از کجا به وجود آمده و ایجاد شده؟ فلسفه این روزها برای نخوردن گوشت چیست؟

چهار روز در گاه شماری ترادادی(:سنتی) زرتشتیان وجود دارد که آنان خوراک گوشت دار استفاده نمی کنند.این روزها در گاه شماری ویژه زرتشتی روزهای بهمن، ماه، گوش و رام، نام دارند

 درسرودهای زرتشت چنین پیشنهادی نیامده است پس یک رفتار دینی نیست. زرتشت تنها در بندی از گات ها به جمشید، پسر ویونگهان اشاره می کند که درپایان روزگارخود دچار سرافکندگی و اندوه شده است. در شاهنامه نیز جمشید نخستین کسی است که گوشت خوردن را به مرتوگان(:بشر) آموخته وفره ایزدی از او برداشته شده است، شاید این دواشاره باهم پیوندی داشته باشند.

به هر روی درفرهنگ ترادادی زرتشتیان دراین چهار روز کشتاری برای جانوران نبوده و خوراکی های گوشتی نیز تهیه نمی گردد. درجایی نیامده که از چه زمانی و چگونه پدیدارشده باشد. باید باورداشته باشیم که خوردن گوشت زیاد برتن وروان هرکس، آسیب وارد می کند وکشتار زیاد آنان نیز نسل آنان را دچار نابودی می سازد. از نگاهی دیگر به جانوران نیز باید مهربانی روا داشت به همین روی در تراداد آیینی مانند گاهنبارها، برسفره «شیر» و«تخم مرغ» می گذارند تا به فرآورده های حیوانی ارج گذاشته باشند. روز وهمن که به چَم (:معنی) نیک اندیشی است آغازگر روزهای «نَبًر» و نخوردن گوشت می باشد. 🔥🔥🔥🔥🔥🔥
نقل از درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

جشن سپندارمزگان

#مردم ایران در تاریخ خود، کارنامه درخشانی را در زمینه ارج نهادن به جایگاه بلند زن از خود بر جای نهاده و امروز زنان ایرانی از اینروی بر خود م...