بیستمین روز از ماه سی روزهٔ زرتشتیان ورهرام نامیده میشود. ورهرام به چم (:یعنی) پیروزی و ورهرام ایزد به چم پیروزی ستایش شده. درباور ایرانیان پیروزی در زندگی همواره با ارزش بوده است. به همین شوه (:دلیل) در اوستا سرودهای زیبایی در ستایش ورهرام ایزد "پیروزی" آمدهاست.
ایرانیان باستان پیش از آغاز هر کار گروهی، درنیایش گاه ویژهای گرد میآمدند و سرودهای ستایش پیروزی را باهم میخوانند و با روانی نیرومند و ارادهای استوار برای کسب پیروزی، پای به میدان مبارزه زندگی مینهادند. این نیایش گاه ها اندک اندک نیایش گاه "شاه ورهرام ایزد" نام گرفتند.
اکنون زرتشتیان دست کم ماهی یک بار، در روز ورهرام در نیایش گاه شاه ورهرام ایزد گردهم میآیند، اهورامزدا را نیایش میکنند و آرمان دارند که پیروزی وشادکامی درزندگی بهره آنان گردد و نیز همه کسانی را که به پیروی از پیام آموزگار ایرانی زرتشت؛ در "تازه گردانیدن زندگانی"، "پیش بردن جهان هستی" و "گسترش آیین راستی" میکوشند پیروز و سرافراز گرداند.
ورهرام که پارسی آن بهرام و ریشه اوستایی آن ورترغنه veretraghna است ، نماد پیروزی وکامیابی بوده بنابراین ورهرام ایزد به چم پیروزی ستایش شده و به سبب جایگاه پر اهمیتش « شاه ورهرام ایزد » نیز نام گرفته است.
از آیینهای این روز پختن آش ترادادی (:سنتی)، سیروگ (:نان روغنی)و پخش شیرینی و نخود مشکلگشا است. نماد این روز گل سنبل است.
برگرفته از نسک یادگار دیرین
نگارش: کورش نیکنام
🔥🔥🔥
نقل از درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر